Bubble Tea Nedir ve Nasıl Kullanılır?

bubble tea nedir nasıl kullanılır

The BobaCo markasının kullanıcılara sunmuş olduğu bubble tea  ya da bilinen diğer adı ile İnci çayı, 1980 yılında Tayvan'da ortaya çıkan eşsiz bir lezzettir. Dünyayı kasıp kavuran yeni bir trend haline gelen bubble tea, renkli süslemeleri ile günümüzün favori içeriklerinden birisi olmuştur. Asya'da en çok tüketilen içecekler arasında yer alan bubble tea, Tayvan patentli bir içecektir. 

 

Tayvan Taicgung'de ortaya çıkan bu içecek tanınmaya başladıkça dünya çapında paylaşılan bir lezzet haline gelmiştir. Ülkemizde sosyal medya aracılığı ile tanıtımı yapılan bubble tea, minik baloncuklardan oluşan soğuk bir içecektir. Çay ve süt karışımının eşsiz lezzetine topiokada katılınca bir lezzet şöleni yaşanmaktadır. Güney Afrika kökenli, manihit esculenta bitkisinin kökü ile üretilmiş olan bu lezzet tatsız, kokusuz ve renksizdir.  

 

Baloncuklu çay olarak da bilinen bubble tea, tapyoka incileri ile hazırlanmaktadır. The BobaCo markasının kalitesi ile piyasada yer edinen bubble tea, sıradan buzlu çaylara kıyasla rengi ve tadı ile farklılık yaratmaktadır. Ağızda patlayan lezzetli baloncukları ile baloncuklu çay adını alan bubble tea yalnızca içeceklerde değil aynı zamanda pasta süslemelerde  kullanılmaktadır. 

 

Popping Pearls olarak da bilinen popping boba, trend haline gelmiş olan kabarcık çayında kullanılan bir türdür. Geleneksel bubble tea'lerin aksine kabarcıklı çayın içerisinde kullanılan bu boba, türünün içerisinde haşhaş boba, sodyum aljinat, kalsiyum klorür bulunmaktadır. Bahsettiğimiz işlemler ile üretilen bu toplar hem lezzet açısından hem de estetik açıdan cezbedicidir. 


Nerelerde Kullanılır?

Dünyayı kasıp kavuran bir trend haline gelen bubble tea, akımı özellikle sosyal medya aracılığıyla yeni tarifler ile yaygınlaşmaktadır. İlk zamanlar yalnızca soğuk içeceklerde kullanılan bubble tea, şimdilerde ise fit tatlı yapımlarında waffle'da ve kurabiyelerde de karşımıza çıkmaktadır. Otel kafe ve restoranlarda bubble tea, kullanımı yaygınlaşmıştır. Trend haline gelen bubble tea severleri farklı lezzetler ile görmek mümkün hale gelmiştir.  


Tapyoka topları ile yalnızca baloncuklu çay üretilmemektedir. Özellikle son dönemlerde fit tatlı tariflerin içerisinde sıklıkla görmeye başladığımız tapyoka topları waffle içerisinde de eşsiz bir hale gelmektedir. The BobaCo ile dolgulu hindistan cevizli topları ve neşeli tartoletler yapabilirsiniz. Dünyayı kasıp kavuran The BobaCo tariflerinin en popüler olanları ise tatlı tarifleri olmuştur. 

 

Otel, Cafe ve Restoranlar için Bubble Tea 

Türkiye'de inci çayı olarak adlandırılan ve The BobaCo markasının kalitesi ile kullanıcılara sunulan bubble tea, kalın pipetler ile sunulmaktadır. Bu sayede içeceğin içerisinde yer alan hafif sakızımsı balonlar ağzınıza gelerek aromayı arttırmaktadır.  The BobaCo markası kaliteyi ve aromayı arttırmak için farklı bubble tea çeşitleri çıkarmıştır. Yaban mersini lezzetinin ve kahve aromasını dahi bulunduğu bu lezzet şöleninde atıştırmalık dahi hazırlayabilirsiniz. Otel, cafe restoranlarda bubble tea  kullanımı yaygınlaşmaktadır. Müşterilerine daha zengin lezzetler sunmak isteyen otel, cafe ve restoranlar bubble tea  akımına katılarak farklı tat ve tarifler ile sunum yapmaya başlamışlardır. 


İşletmelere Yönelik Bubble Tea Çözümleri 

İsterseniz tatlıların içerisinde isterseniz içecekleriniz ile kullanabileceğiniz The BobaCo markasının eşsiz lezzeti bubble tea, neşeli bir atıştırmalık haline dönmüştür. Meyve suyu, süt, çay ve kahve içine katıldığında farklı bir aroma ile beğeni kazanan bubble tea, kabarcıklı baloncukları ile de servis edildiğinde hoş bir görüntü vermektedir. Aroması ve farklı çeşitleri ile kullanılan bubble tea, kiloluk ürünleri sayesinde işletmeler tarafından da kullanılmaktadır. 

 

Otel, kafe ve restoranların da sıklıkla kullanmaya başladığı bu atıştırmalıklar aynı zamanda işletmeler için kiloluk olarak da üretilmektedir. The BobaCo üretmiş olduğu kiloluk ürünler ile restoranlara bubble tea sunmaya başlamışlardır. Kalitesi ve eşsiz aromaları ile bubble tea piyasasında lider konumunda olan The BobaCo işletmeler için kiloluk bubble tea çözümleri üretmiştir. 

 

Bubble tea toptan satış ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

 

 

 

Etiketler: bubble tea
Mayıs 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR